Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Ιούνιος 2020 - Δραστηριότητες STEM On Board

Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

1. Το τελευταίο θέμα του φετινού μας project ήταν η Κλιματική αλλαγή! Λόγω πανδημίας, οι μικροί μας eTwinners, μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, έφτιαξαν, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία, ομιλούντα avatars (Vokis) σχετικά με τις αιτίες, τα αποτελέσματα και τις λύσεις της Κλιματικής αλλαγής. Δημιουργήθηκε έτσι ένας ψηφιακός τοίχος, στον οποίο "κρεμάστηκαν" τα avatars των μαθητών. Κάντε κλικ στην εικόνα και ακούστε τα μηνύματα που σας στέλνουν οι μικροί μας STEMαθητές!

padlet STEM

 

2. Βραβείο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό “2020 STEM Discovery campaign” για την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Σταυρούλα Σκιαδά που δημοσίευσε ένα άρθρο στο European Schoolnet blog  σχετικά με την εργασία των μαθητών του Δ2 «Ασφάλεια στην πόλη μας»! Με το άρθρο αυτό διακρίθηκε και είναι μία από τους 23 νικητές στην Ευρώπη που θα συμμετέχει στο εργαστήριο:  Science projects workshop in the Future Classroom Lab (SPW@FCL), το οποίο διοργανώνει ο Scientix (κοινότητα για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες στην Ευρώπη). Ο Scientix προάγει και υποστηρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM (φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), των ερευνητών στον χώρο της εκπαίδευσης, των ιθυνόντων χάραξης πολιτικών και άλλων επαγγελματιών στην εκπαίδευση των STEM.

Μπράβο στα παιδιά της ομάδας S για την υπέροχη κατασκευή τους "Be safe on the roads" που διακρίθηκε!!

 

3. Ημέρα αξιολόγησης η 19 Ιουνίου 2020 για τους μικρούς eTwinners μας! Συμπλήρωσαν μία φόρμα αξιολόγησης (google form), μαθητές και εκπαιδευτικοί, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τους στόχους, την υλοποίηση και τα αποτελέσματα του project μας!

 

 

4. Σας αποχαιρετάμε με ένα flipbook γεμάτο...σύννεφα! Τα 2 σχολεία της Αθήνας (8ο Κηφισιάς και 8ο Νέας Φιλαδέλφειας) δημιούργησαν αυτό το υπέροχο ηλεκτρονικό βιβλίο με συννεφόλεξα STEM. Ξεφυλλίστε το...και Καλό Καλοκαίρι από όλους μας!

 

Copyright © 2024 - 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος