Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Δεκέμβριος 2019- The Worlds Largest Lesson

Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019

1. Στα πλαίσια του προγράμματος μας προσκαλέσαμε στο σχολείο μας την κα Αργυρώ Γιαλαμπρίνου, υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Τμήματος των κοινωνικών προγραμμάτων του QualityNet και της δικτύωσής του με τους οργανισμούς της κοινωνίας πολιτών, για την καταγραφή των κοινωνικών αναγκών και την ανάπτυξη προγραμμάτων συνεργασίας μεταξύ κοινωνικών και ιδιωτικών φορέων.

Η κα Γιαλαμπρίνου παρουσίασε στους μαθητές της Δ' τάξης αναλυτικά τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, παρακολούθησαν video και συζήτησαν για κάθε έναν στόχο ξεχωριστά τις επιδιώξεις του μέχρι το 2030 αλλά και τους τρόπους με τους οποίους και εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίτευξή τους. Τέλος, κάθε μαθητής-πρεσβευτής επέλεξε έναν συγκεκριμένο στόχο και κατέγραψε την προσωπική του δέσμευση (ενέργεια) για την πραγματοποίησή του. Δημιουργήθηκε έτσι, με την βοήθεια της κας Γιαλαμπρίνου και της εκπαιδευτικού κας Σταυρούλας Σ., μία χάρτινη αλυσίδα από κρίκους-δράσεις, την οποία τοποθετήσαμε στον πίνακα ανακοινώσεων του εργαστηρίου Πληροφορικής. Η αλυσίδα αυτή θα μας θυμίζει τις δεσμεύσεις μας ως πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων αλλά και την ευθύνη που έχουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα των στόχων σε όλη την σχολική κοινότητα αλλά και έξω από αυτή!

Ευχαριστούμε το QualityNet Foundation και την κα Γιαλαμπρίνου για την υπέροχη αυτή ημέρα!

 

2. Διακοσμήσαμε τη "Γωνιά των 17 ΠΣ" αλλά και την είσοδο του σχολείου μας με τις μέχρι τώρα δράσεις μας! Συνεχίζουμε το έργο μας αλλά και τη διάχυσή του ως πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

3. Φτιάξαμε poster με τη δράση της Ουρανίας και του Γιώργου! Κατασκεύασαν καλαμάκι από μπαμπού, συμβάλλοντας έτσι, ως πρεσβευτές του στόχου 12, στη μείωση της χρήσης πλαστικού! Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά!

 

4. Η 3η ημέρα του Δεκέμβρη είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στα άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Με αφορμή αυτήν την ημέρα το Δ1 πραγματοποίησε ωραία αφιερώματα. Παρουσιάστηκαν βιντεάκια ευαισθητοποίησης όπως τα μαθήματα ζωής από τυφλό μαθητή δημοτικού σχολείου (https://www.youtube.com/watch?v=WXx6W83cBCw) και πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που έβαλαν τα παιδιά στην θέση των ατόμων με Ειδικές ανάγκες (γράφω με σύστημα Braille και "σα να είμαι τυφλός ζητώ βοήθεια από συμμαθητή μου"), ώστε να καταλάβουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα στην καθημερινή τους ζωή. Τα παιδιά προβληματίστηκαν, συγκινήθηκαν και κατάλαβαν ότι όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, πρέπει να βάζουν όλη τους τη δύναμη και να προχωρούν μπροστά με ελπίδα και κουράγιο.

braille

 

 

 

5. Ετοιμάσαμε υπέροχες Χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες στείλαμε σε συνεργαζόμενα σχολεία της Ισπανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας και Πορτογαλίας! Περιμένουμε να έρθουν οι δικές μας....

christmas cards

 

6. Έτοιμο και το 3ο τεύχος του περιοδικού μας "The World's Largest Lesson Magazine". Διαβάστε το παρακάτω και βρείτε το σχολείο μας στις σελίδες 6 και 7.

Τεύχος Δεκεμβρίου 2019

December pageDecember page 2

 

 

 

Copyright © 2024 - 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος