Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Οκτώβριος 2019 - Me The AI #2.0

Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019

1. Το project μας ξεκίνησε ζητώντας από τους μαθητές του ΣΤ2 να ζωγραφίσουν και να περιγράψουν τί πιστεύουν ότι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, χωρίς να έχουν καμμία πρωτύτερη γνώση. Στο μάθημα των Αγγλικών με την κα Κατερίνα μετέφρασαν τις απόψεις τους ώστε να παρουσιαστούν και στο επίσημο eTwinning site του προγράμματός μας. Δείτε παρακάτω το τι πιστεύουν οι μαθητές...

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη;what is AI

1. Οι μαθητές του ΣΤ2 ξεκίνησαν το project με παρουσιάσεις και video σχετικά με τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, την κατανόηση του υλικού και λογισμικού του και τη διαδικασία "είσοδος - επεξεργασία - έξοδος". Όλοι οι eTwinners έμαθαν, χρησιμοποιώντας τη μονάδα ενός παλιού Η/Υ, να ξεχωρίζουν τη μνήμη, τον επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα, τον σκληρό δίσκο και άλλα μέρη του υπολογιστή. Τέλος, συζητήσαμε και είδαμε video σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) που αποτελεί άλλωστε και το θέμα του προγράμματός μας.

me the AI first

 

 

2. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα (EU Code Week), οι μαθητές έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη Μηχανική μάθηση (Learning machine) και στην Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence). Έφτιαξαν πρόγραμμα στο περιβάλλον Scratch, το οποίο αναγνώριζε "καλές" και "κακές" λέξεις που του δίνονταν σε μορφή κειμένου, αφού πρώτα οι μαθητές είχαν εκπαιδεύσει τον υπολογιστή τους στην διάκριση συναισθημάτων! Τέλος, με την web 2.0 εφαρμογή "Artificial Intelligent Space Exploration" δίδαξαν σε ένα ρομπότ τον τρόπο να ξεχωρίζει τα φιλικά από τα εχθρικά πλάσματα ενός παράξενου πλανήτη, εκπαιδεύοντας το στην αναγνώριση εικόνων. Δείτε τις δραστηριότητές μας στο παρακάτω video:

 

Copyright © 2024 - 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος