Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018

 

 

 

Η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου 2018 εορτάστηκε παγκοσμίως την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με το σύνθημα: “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερα διαδίκτυο ξεκινά από εσένα”.

Η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως τον Φεβρουάριο κάθε έτους για να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για παιδιά και νέους και να εμπνεύσει μια εθνική συζήτηση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται σε περισσότερες από εκατό χώρες, συντονισμένη από το δίκτυο INSAFE / INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών Κέντρων Ασφαλούς  Διαδικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η μέρα προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Καλεί τους νέους, τους γονείς, τους φροντιστές, τους δασκάλους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τις εταιρείες, τους υπευθύνους για τη χάραξη πολιτικής και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Στο σχολείο μας, στο μάθημα των ΤΠΕ, όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία την εβδομάδα 5-9 Φεβρουαρίου να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να διέπουν την πλοήγησή μας στο Internet μέσω παρουσιάσεων, συζήτησης, κουίζ, φύλλων εργασίας, online παιχνιδιών και ενημερωτικών video.

Πηγή: https://saferinternet4kids.gr

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις μας:

....συζητήσαμε με την Α και Β δημοτικού για τις περιπέτειες του Smartie του πιγκουίνου στο Internet και τι πρέπει να προσέχουμε όταν βλέπουμε video ή παίζουμε online παιχνίδια......

 

 

...παρουσιάστηκαν οι κίνδυνοι του Διαδικτύου και έγιναν εργασίες και σταυρόλεξα πάνω σε όσα συζητήθηκαν...

 

 

...παίξαμε το διαδικτυακό παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης "Wild Web Woods" για την ασφάλεια στο Inetrnet...



...μάθαμε να κωδικοποιούμε ώστε να δημιουργούμε ισχυρούς κωδικούς για όλους τους λογαριασμούς μας....

...και τέλος λάβαμε τη βεβαίωση υποστήριξης της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 για τις δράσεις μας από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου!

 

 

Copyright © 2024 - 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος