Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

e-Twinning project "e-Waste Around Us" 2018-19

Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

To e-Twinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης που δημιουργήθηκε προκειμένου αυτά να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.

Προάγει τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών σχολείων μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία.

Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης λειτουργεί υπό το European Schoolnet, μία διεθνή συνεργασία 34 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας, το οποίο αναπτύσσει μάθηση για σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το eTwinning υποστηρίζεται και σε εθνικό επίπεδο από 38 Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης.

Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος στο e-Twnning project με θέμα "e-Waste Around Us" και συνεργάζεται με τα παρακάτω σχολεία:

 

Σε αυτό το project οι μαθητές θα ενημερωθούν σχετικά με τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα (e-Waste), θα προσεγγίσουν το θέμα μέσα από την κοινωνική, οικονομική αλλά και περιβαλλοντική πλευρά του e-Waste και θα κατανοήσουν την σπουδαιότητα της μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ή τμημάτων αυτών. Θα προσπαθήσουν, επίσης, οι ίδιοι οι μαθητές να πληροφορήσουν και να ευαισθητοποιήσουν την οικογένεια και την τοπική τους κοινότητα σχετικά με το πρόβλημα της ανακύκλωσης των e-Waste και να τους ενθαρρύνουν, μέσα από τις δράσεις τους, να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Το project αυτό θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019 από την εκπαιδευτικό-συντονίστρια κα Σκιαδά Σταυρούλα, στο πλαίσιο του μαθήματος των ΤΠΕ. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας μέσα από έναν εποικοδομητικό, θετικό και ασφαλή τρόπο. Με σύγχρονα μέσα, θα επικοινωνούν, θα συνεργάζονται, θα ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων-συνεργατών ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιούν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του "e-Waste Around Us", τα αποτελέσματα κάθε δράσης ή έρευνάς τους.

Μείνετε συντονισμένοι...

Copyright © 2024 - 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος